top of page
betong2
fyrkant_behandling3
betong2
fyrkant_me_behandling1
betong2
fyrkant_behandling

Vad är reflexologi?

Zonterapi är en av världens äldsta läkekonster och utövas idag över hela världen. Reflexologi är en vidareutveckling av den traditionella zonterpin och sträcker sig från kraniets topp till tåspetsarna. I många av våra grannläder används reflexologi idag som ett komplement till den konventionella vården.

Reflexologi grundar sig i att det finns zoner eller reflexpunkter som är kopplade med anatomiska delar i kroppen. Om det finns en obalans eller överbelastning i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. De områden som reagerar vid en behandling stimuleras, masseras upp med händer eller zonstavar för att hjälpa kroppens egna läkeförmåga. 

Therese utbildade sig till reflexolog vid Kairon Reflexologiskola

Hur går en behandling till?

En behandling går oftast till på följande sätt. Behandlingen inleds med en uppmjukning av lederna i höger och vänster fot. Därefter masserar och trycker jag på zoner på kroppen för att få en överblick. Ger zonen/reflexen sig till känna behandlar jag där för att lösa upp blockeringen och därmed stödja kroppens arbete i att återställa balansen och hälsan. I anslutning till behandlingen ges också vid behov individuella tips och råd som kompletterar och stärker behandlingen.

Reaktioner efter en behandling?

Hur man mår och reagerar är väldigt individuellt. Därför är det svårt att ge en generell beskrivning. Vanliga reaktioner kan vara att man känner sig pigg, alert, omtumlad, avspänd, trött, frusen, lugn och behaglig. Lite ömhet i form av ”träningsvärk” kan också förekomma av behandlade områden. Förbättringar kan kännas direkt men de kan också komma successivt.
För att uppnå ett bra långsiktigt resultat rekommenderas ett flertal uppföljande behandlingar, speciellt vid akuta och långvariga problem.

bottom of page